Als kind was ik zo nieuwsgierig dat ik met een riempje aan mijn moeder vast zat. Het riempje verdween zodra ik nee kon zeggen, maar de nieuwsgierigheid bleef.  

Dankzij die nieuwsgierigheid ben ik altijd bezig geweest met het maken van verhalen. Stripverhalen, toneelstukjes, werkstukken... Eerst onderzoeken, dan vertellen. Niet voor niets zag mijn A4 werkstukschrift eruit als een magazine met thema's als de Siberische tijger, vegetarisch eten, HIV en de komst van internet.

Ik maakte menig leraar laaiend idioot met "ja, maar waarom?". Dat ik journalistiek ging studeren, leek dan ook de logische keuze. Afstuderen deed ik met focus op creatief schrijven en achtergrondverhalen, beide onmisbaar in wat ik nu voor opdrachtgevers doe. Ze maken mij een schrijver en conceptdenker met oog voor inhoud. 

Als zzp'er werk ik nu voor uiteenlopende opdrachtgevers, die allemaal op hun eigen manier het maatschappelijke radartje in beweging houden. Ik schrijf, ik bedenk campagnes en ontwikkel communicatieconcepten, van exposities tot videoseries. Een prachtige manier van bijdragen aan onze wereld, met dat wat je het beste kunt. 

Wat denk je ervan? Bakje doen?